Een verzorgpony vinden

Een verzorgpony vinden

Het vinden van een verzorgpony

Maak een oproepje en plaats deze op facebook, marktplaats of bokt. Zorg dat je een nette, serieuze advertentie maakt. Laat je ouders helpen.

Veiligheid

Ga de eerste paar keer met je ouders naar de verzorgpony, zodat zij en jij weten dat je op een veilig adres terecht bent gekomen.

Je nieuwe verzorgpony leren kennen
Eindelijk – het is gelukt! Na lang zoeken heb je een verzorgpony gevonden. Als je rustig de tijd neemt om hem te leren kennen heb je er straks een goede vriend bij!

Rustig

Natuurlijk ben je erg blij dat je naar je verzorgpony toegaat de eerste keer. Misschien ben je ook wel een beetje zenuwachtig. Adem voor je de stal binnenkomt een paar keer langzaam diep in en uit. Ga rustig naar hem toe en praat vriendelijk tegen hem.

Even snuffelen

De pony wil nu graag even aan je snuffelen. Geef hem niet meteen iets lekkers. Bewaar dat voor als hij iets heel knaps doet (bijvoorbeeld zijn hoef voor jou optillen voor de eerste keer). Aai hem over zijn hals.

Help! Ik ken nog niets

Sommige pony’s komen zo uit de wei en kennen nog niets. Ze zijn nog bang voor simpele dingen, zoals borstelen. Als je merkt dat de pony bang is en schrikt, ga dan niet in de stal. Je kunt een jonge pony best als verzorgpony hebben, het is zelfs heel leuk om een pony dingen te leren! Maar ga in het begin niet alleen naar zo’n pony toe. Neem altijd iemand mee, zoals de eigenaar van de pony, die kan helpen. Beweeg erg rustig bij een jonge pony en let goed op zijn lichaamstaal. Als je merkt dat dit nog te moeilijk voor je is, ga dan op zoek naar een wat oudere, ervaren verzorgpony.

Borstelen

Doe dit de eerste keer samen met de eigenaar van de pony. Door de pony te borstelen leer je zijn lichaam en zijn maniertjes kennen.

Een band krijgen met je pony

Na de eerste kennismaking ben je er natuurlijk nog niet. De verzorgpony moet even aan je wennen. Soms duurt dit een dag, soms een paar weken. En soms komt die band er niet. Dat is heel jammer. Maar als je er over nadenkt is het niet raar. Want op school zijn er ook kinderen met wie je graag dingen doet, en kinderen waar je niets mee hebt. Maar niet gelijk opgeven! Want het kan best een paar weken duren voor jullie aan elkaar gewend zijn.

Zo krijgen jullie het snelst een band :
 Beweeg rustig als je bij hem bent
 Praat vriendelijk
 Wandel met hem en laat hem grazen
 Vaak poetsen!
 Help de eigenaar met voeren
 Zorg dat zijn tuig goed past

Na een tijdje merk je dat jullie vrienden voor altijd zijn geworden. En dan : genieten maar!

Plaats een reactie